Historie

 

Op 1 mei 1988 startte Dirk Barten zijn eigen bedrijf. Hij nam op 23 jarige leeftijd het garagebedrijf over van Hans Zoon in Heiloo. De eerste jaren stonden vooral in het teken van onderhoud en reparatie en zo nu en dan werd er een auto verkocht uit de showroom.

 

 

In de werkplaats stonden 2 hefbruggen en in de showroom was plaats voor 3 auto’s. In september 1988 werd het bedrijf “sub dealer” van het merk Hyundai. Er stonden 2 Pony’s en een Stellar in de showroom. In 1988 werden er 15 nieuwe auto’s verkocht.

De showroom aan het Zevenhuizen 40 heeft plaatsgemaakt voor woningbouw. De werkplaats staat nog steeds en is verbouwd  tot privé garage.
 

bouwhhw.jpg

 

In 1993 heeft Dirk Barten een nieuw pand laten bouwen in Heerhugowaard aan de WM Dudokweg nr 17. Dit nieuwe autobedrijf was modern opgezet met een ruime showroom en een werkplaats met drie hefbruggen. Op 1 januari 1994 werd Dirk Barten officieel Hyundai-dealer voor Heerhugowaard, Langedijk en omstreken. In die tijd zette Hyundai een belangrijke stap voorwaarts door de introductie van de Excel als vervanger van de Pony. In 1995 werd Dirk Barten al bekroond met de “Hyundai- Excellent- Dealer- Award”. 

 

wmdudokweg.jpg


Het pand aan de WM Dudokweg is alweer 17 jaar oud. Er is in die tijd wel het een en ander verbouwd en gemoderniseerd en in 2011 is het pand volledig gemoderniseerd.

 

verkoopautoalkmaar.jpg
 

Zeven jaar na de start van het bedrijf, op 1 mei 1995, werd de 2e vestiging van Dirk Barten geopend. Hiertoe werd de collega dealer uit Alkmaar, Autobedrijf Slothouwer, overgenomen. In het kleine pand aan de Wolvenkoog nr 9 werden in die tijd modellen als de H200, Elantra, Coupé en Accent, Atos en Santa Fe geïntroduceerd. Door de succesvolle verkoop van nieuwe auto’s was er niet genoeg ruimte om alle occasions in de showrooms te presenteren. In 1997 is hiervoor aan de Koog in Zuid-Scharwoude het Barten Occasion Center geopend.

 

wolvenkoog.jpg
 

Door de groei van het merk Hyundai was het pand aan Wolvenkoog 9 al snel veel te klein. Er werd gezocht naar een nieuwe locatie. Er zijn plannen geweest voor een verhuizing naar de Boekelermeer maar de keuze viel toch op een kavel tegenover Wolvenkoog 9. Op 9 mei 2001 werd het nieuwe pand geopend en verhuisde het bedrijf van 9 naar 10. Door de beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk te gebruiken is een zeer modern autobedrijf gebouwd met een dubbele showroom en daarboven nog een parkeerdak. De ruimte is als het ware 3x gebruikt. Door de mogelijkheden van deze nieuwe showroom is het occasion center in de vestiging in Alkmaar geïntegreerd. 

 

verbouwinghoofddorp.jpg

 

Op 1 juli 2003 werd de vestiging in Hoofddorp geopend, ditmaal werd autobedrijf Meercar overgenomen.


In de jaren daarna is het merk Hyundai verder gegroeid met nieuwe modellen als de I30, de Tucson en de populaire Getz.

 

interieurhoofddorp.jpg

 

In 2008 is het pand aan de Opaallaan nr 8 aangekocht en in 2009 is het pand grondig verbouwd met een grotere showroom en een zeer efficiënte werkplaats. De showroom is daarbij ingericht volgens de nieuwste richtlijnen van Hyundai.
 

sierenborch.jpg

 

 

In 2006 op 1 februari werd de vierde vestiging van Dirk Barten geopend. In een bijna nieuw pand aan de Sierenborch 20 te Amsterdam is nu de grootste vestiging van Dirk Barten gevestigd. In een prachtige showroom over 2 verdiepingen van meer dan 2000 vierkante meter is meer dan voldoende ruimte om alle modellen van Hyundai in diverse uitvoeringen te laten zien.

Tussen 2006 en 2013 is er vooral gewerkt aan de interne organisatie. Door optimaal gebruik te maken van synergievoordelen werd de continuïteit gewaarborgd. Ook zijn de vestigingen in deze jaren grondig verbouwd.

 

zuidoost.jpg

 

In 2013 kwamen er 2 vestigingen bij. Eerst in Amsterdam Zuid Oost en daarna ook in Zaandam.

 

zaandam.jpg

 

Hierdoor zijn we prima vertegenwoordigd in ‘groot Amsterdam’. Ook in 2014 hebben we onze activiteiten uitgebouwd. Zo hebben we onze collega Poelenburg in Heemskerk overgenomen en zijn we daar gestart met ons eigen schade herstelbedrijf.

 

dirk-barten-poelenburg.jpg

 

dirk-barten-schade.jpg

 

In 2014 zijn we in Amsterdam ook Nissan dealer geworden. Het merk Nissan vormt een mooie aanvulling op het productgamma van Hyundai. Elektrische auto’s, bedrijfswagens en een mooie lijn ‘cross-overs’. Dat is waar Nissan een sterke marktpositie heeft. In de regio Zaandam zijn er Nissan erkend reparateur.

 

dirk-barten-nissan.jpg

 

In 2016 is Dirk Barten een eigen leasemaatschappij gestart. Privé Lease is een prima manier om in een nieuwe auto te rijden zonder te investeren. Privé Lease is daarom een belangrijk onderdeel van de activiteiten maar natuurlijk willen we ook voor alle zakelijke klanten een mobiliteitspartner zijn.

 

dirk-barten-lease.jpg

 

Autobedrijf Dirk Barten BV is met 7 vestigingen de grootste Hyundai-dealer van Nederland. Ons verzorgingsgebied beslaat een groot gedeelte van Noord-Holland. Voor Nissan richten wij ons op Amsterdam. Bij de start van het bedrijf was er 1 medewerker in dienst (Marco Pannekoek, nu receptionist-/chef werkplaats in Heerhugowaard). Tegenwoordig werken er 80 betrokken en gemotiveerde mensen bij Dirk Barten. Op aftersales gebied is het bedrijf actief met diensten als Onderhoudsplannen, Schade herstel, Verlengde garantie, Verzekeringen en service op maat. Veel tijd en aandacht wordt besteed aan klantentevredenheid. (zie onze missie) Ook de merken Hyundai en Nissan dragen bij aan het succes van ons bedrijf. Met ‘state of the art’ producten en een bovengemiddelde kwaliteit merken steeds meer consumenten en bedrijven dat een keuze voor Hyundai of Nissan in combinatie met Dirk Barten een heel slimme keuze is.

 

dirk-barten-hyundai-president-award.jpg